13 Ağustos 2015 Perşembe

Patrick Ness - Umut Bıçağı




DeliDolu Yayınları
Orijinal Adı: The Knife of Never Letting Go
472 Sayfa
Tür: Distopya
Puanım: ★★★★

   Merhaba herkese!

   Fotoğraf ve başlıktan da anlaşılacağı gibi Umut Bıçağı’nı yorumlayamaya geldim. Umut Bıçağı Kaos Yürüyüşü adlı üçlemenin ilk kitabı. Ama asla ilk kitap diyerek küçümsenecek bir kitap değil, içinde bulunacağınız distopyayı size tanıtmakla kalmıyor sizi soluksuz bir maceranın içine öyle bir çekiyor ki elinizden bırakamıyorsunuz. Çok güçlü bir giriş yapıyor Patrick Ness Umut BIçağı ile.
Uzun zamandır seri okumuyordum, zamanım olmadığından mı yoksa o kadar uzun soluklu hikayelerden yorulduğumdan mı bilmiyorum. Ama Umut Bıçağı kesinlikle bu isteksizliğimi,yorgunluğumu silip attı. İkinci kitabı almak için kendimi dışarı dar attım.

   Biraz dünyadan bahsedecek olursak, kahramanımız 13 yaşındaki Todd, Prentisstown isimli daha ilk karşılaşmanızda bile sizi kasvete boğan bir kasabada yaşıyor. Lakin bu kasabanın farklılığı bu kasvetliliğinden değil asıl nokta tüm erkeklerin “ses” lerinin olması. Düşüncelerinin, hayallerinin, hatıralarının gözler önüne serildiği bir dünyada yaşamak zorunda kalan erkekler pek tabii çok da iyi bir psikolojiye sahip değiller. Kasabada “oğlan” olarak nitelendirilen tek kişi Todd ve bu kasabada 14 yaşına giren herkes artık erkek olmuş sayılıyor. E erkekliğe adım atmış kişiler de oğlanlarla muhatap olmuyor. Bu garip kasabanın kasveti yetmezmiş gibi bir de yalnız kalan Todd kendisini yaşadığı çiftliğe, dağa bayıra vuruyor anladığım kadarıyla. İşte bu gezintiler sırasında karşısına öyle bir şey çıkıyor ki Todd artık geri dönülmez bir yola adım atıyor.

   Artık gerisini okumanız için size bırakıyorum… Çünkü gerçekten bu seriyi okumalısınız! Evet bir ara yazarımız kendisini George R.R. Martin zannederek herkesi öldürmeye girişti, evet karakterlere çok bağlanıyorsunuz ve onlara yapılan her kötü şeyde çok üzülüyorsunuz, evet tamam bazen umutsuzluktan kemikleriniz birbirine de girebiliyor fakat onlarla yaşayacağınız bu maceranın tadını gerçek olan hiçbir şeyden alabileceğinizi düşünmüyorum. Yani yeni arkadaşlıklar için bu kitabı okumalısınız!




Bu arada şeyden bahsetmeyi unuttum kitabın dili size egede çekilen köy dizilerini hatırlatabilir, ama vazgeçmeyin alışıyosunuz. Zamanla...
Bir de devam kitaplarının isimleri sırasıyla; Sorgu ve Yanıt, İnsan Denen Canavar.

3 yorum:

  1. Merhaba, çok şirin bir blogunuz var. Takipteyim, bana da beklerim. http://birkitaphirsizi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederiiz çok sevindik :)) hemen inceliyoruz sizinkini de :3 :)

    YanıtlaSil
  3. How to get to Las Vegas (LasVegas) with a credit card
    Directions to Harrah's Resort and 포항 출장마사지 Casino (LAS) with a credit card. 김포 출장안마 The following 광명 출장안마 transit lines have routes 밀양 출장안마 that pass 김제 출장샵 near Harrah's

    YanıtlaSil